Kübassaare retke esikoha viisid koju Metsapojad

Saarte Hääl
Copy
Foto: Kaitseliidu Saaremaa malev FB

Juulikuu viimasel laupäeval toimus traditsiooniline Pöide malevkonna korraldatav Kübassaare retk.

Hommikul anti start Neemi külas Mihkel Ranna dendraariumi juures neljateistkümnele võistkonnale, vahendab Kaitseliidu Saaremaa Malev sotsiaalmeedias.

Osalejail tuli alustuseks toimetada täringutega, kus kõige rohkem õnne veeretamisel oli Kaktusel, täpseimad laskurid on Metsapojad ning meditsiini ülesande lahendasid veatult Vändra krapsakad.

Paadisõit on Kübassaare retkelistele alati palju põnevust ja lusti pakkunud ning sedakorda olid nobedamad Metsapojad. Uue ja huvitava kontrollpunktina olid rajale tulnud Kõrkvere priitahtlikud pritsumehed ning siin selgus, et parimad päästjad on Metsapojad.

Militaar-sportliku retke side spetsid on Muhu RPO-s ning parima aja trassi läbimisel Neemi-Kübassaare sai tiim Aega ON. Retke finiš tõi tänavu võistlejad lõpujooksuga Kübassaare laagriplatsile.

Üldkokkuvõttes viisid retke esikoha koju Metsapojad, teisele kohale tuli Muhu RPO ja kolmas koht läks ära mandritiimile Vändra krapsakad.

Militaarsportlik rännak, mis nõuab osalejailt kaardi lugemise oskust, taiplikkust ülesannete lahendamisel, oskuseid nende sooritamisel ja loomulikult ühtset võistkonnavaimu, sai alguse Kübassaarest aastal 2001, mil kaks tulihingelist noort meest enese proovile panemiseks kontrollpunktidega raja läbisid täisvarustuses.

Järgnevatel aastatel kogus rännak populaarsust, on olnud kergemaid ja raskemaid retki kilomeetritega kahekümnest ligi neljakümneni. Paar aastat ka rahvamatkana ning erinevate keeruliste tingimuste tõttu toimunud korra ka vaid kolme mehe osavõtul. Nii on Kübassaare retk algataja ja eestvedaja Pöide malevkonna pealik Sven Ernesaksa entusiastlikul toimetamisel jõudmas peagi väikese juubelini.

Tänavu juba 23. korda toimunud retke trassi pikkuseks kujunes ca 20 kilomeetrit. Rännaku lõpus ootas maitsev ja kosutav supp, mille tagas Orissaare jaoskond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles