KÜLAVAHELOOD Pikad püügireisid, tormid merel, põnevad juhtumid

Aare Laine
Copy
HÜVA RÜÜPA: Kesvamärjukese rüüpamine kuulub jutuajamise juurde.
Õllekruusiga Tõnis Rihvk, Temaga ühes lauas Veljo Heinmets ja
morsiklaasiga Lembit Uustulnd. Tagumises lauas Valdur Poopuu ja Kalle Koov.
HÜVA RÜÜPA: Kesvamärjukese rüüpamine kuulub jutuajamise juurde. Õllekruusiga Tõnis Rihvk, Temaga ühes lauas Veljo Heinmets ja morsiklaasiga Lembit Uustulnd. Tagumises lauas Valdur Poopuu ja Kalle Koov. Foto: Aare Laine

Kehila küla Miilaste talu peremees Jaan Mändmaa võõrustas juulikuu viimasel laupäeval Saare Kaluri kunagisi kalamehi, nii neid, kes püüdsid merehõbedat Atlandil ja neid, kes tõid leivakõrvast välja kodusel Läänemerel.

Paljud kokkutulekust osavõtjad tegutsesid Angolas, õpetades sealseid kalureid. Tänavune kokkusaamine oli järjekorras teine. Mullu juulis toimus esimene kauaoodatud sündmus. See õnnestus ja mehed ütlesid aasta tagasi välja mõtte - saame uuesti kokku. Ja tänavune kokkutulek läks ka kenasti korda. Korraldajateks Saaremaa merekultuuri seltsi eestvedaja Rein Sepp ja seltsi liige Peeter Laum. "Küll on hea meel teid kõiki näha", rõõmustab Rein Sepp kunagisi kolleege tervitades.

Miilaste talu peremees Jaan Mändmaa tõdeb, et eelmise aasta, meremeeste esimesest kokkutulekust on tal palju head meenutada. Külalised kiidavad samas võõrustajat, tänu kellele sellised meeliülendavad kohtumised teoks saavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles