TOIT Kõrvitsapüreesupp – kuldne nagu sügis

Monika Metsmaa
, Toimetaja
Copy
PEAAEGU VALMIS: Samuel Sülla tõstab supi kulbiga kaussidesse, Marken Haandi asub portsjoneid kaunistama.
PEAAEGU VALMIS: Samuel Sülla tõstab supi kulbiga kaussidesse, Marken Haandi asub portsjoneid kaunistama. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Kõrvits sobib muukski kui vaid hoidiste tegemiseks. Näiteks saab sellest, kui õige pisut vaeva näha, maitsva sametise püreesupi.

Kuressaare ametikoolis 3. kursusel kokandust õppivate Marken Haandi ja Samuel Sülla kinnitusel pole kõrvitsasupi tegemises midagi keerulist. Esmalt tuleb selle roa peategelane ehk kõrvits muidugi puhastada, koorida ja tükeldada ning ahjuplaadile panna.

Seejärel puhastavad ja tükeldavad noored kokad ülejäänud köögiviljad. Needki rändavad küpsetusplaadile, nagu ka rosmariin ja küüslauk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles