MAAILM Euroliit kavatseb Soomes keelustada räimepüügi

Urmas Kiil
Copy
KAS RÄIM KAOB? Soome riigiringhäälingu andmetel võib räim Soome kalaturul peagi defitsiidiks muutuda. Seda küll ajutiselt ja juhul, kui Brüsseli ettepanekud uute kalapüügikvootide osas läbi lähevad. Foto on tehtud läinud kümnendi lõpul ühel kaunil sügispäeval Turu räimeturul.
KAS RÄIM KAOB? Soome riigiringhäälingu andmetel võib räim Soome kalaturul peagi defitsiidiks muutuda. Seda küll ajutiselt ja juhul, kui Brüsseli ettepanekud uute kalapüügikvootide osas läbi lähevad. Foto on tehtud läinud kümnendi lõpul ühel kaunil sügispäeval Turu räimeturul. Foto: Fi.wikipedia.org

Meie põhjanaabrite riigiringhäälingu veebileht annab teada, et kaugel Brüsselis asuval Euroopa Komisjonil on plaan ajutiselt keelata räime- ehk läänemere heeringa püük Soome rannavetes. Samasugune keeld olevat kavas kehtestada ka lõhepüügile Ahvenamaa ja Botnia lahes asuva Merenkurkku väina vahel.

Ehkki Helsingi poliitikud ja valitsusasutused on andnud lubaduse, et seisavad kindlalt Soome huvide eest, šokeerisid Brüsseli ettepanekud paljusid Soome kalureid, sest säärane keeld oleks hukatuslik kogu Soome merekalapüügile, arvab ajakirjanik Paula Collin. Eelkõige puudutaks euroliidu keeld räime sihtpüüki meie põhjanaabrite juures.

Augusti lõpus esitles Euroopa Komisjon aruannet, mis puudutab Läänemere järgmise aasta püügikvoote. Sihtpüük tähendab konkreetse kalaliigi püüki, kuid võib hõlmata ka teiste kalade kaaspüüki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles