REPORTAAŽ Noored õpetajad on klassi ees motivatsiooni ja powerit täis (1)

Marili Kesküla
, Saarte Hääle reporter
Copy
KUI EI PROOVI, SIIS EI SAA TEADA, KAS MEELDIB: Salme põhikooli uus matemaatikaõpetaja Triin Uussaar soovitab kõigil õpetaja ametit proovida.
KUI EI PROOVI, SIIS EI SAA TEADA, KAS MEELDIB: Salme põhikooli uus matemaatikaõpetaja Triin Uussaar soovitab kõigil õpetaja ametit proovida. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Oktoobri esimesel nädalal tähistab oma esimest õpetajatepäeva terve hulk uusi õpetajaid, kes Saaremaa koolides klassi ees koha sisse võtnud on.  Kooliaasta algul tegime tutvust kahe alustava õpetajaga Kuressaare Nooruse koolist, selles loos kohtume veel kolme uue pedagoogiga Hariduse, Salme ja Pöide koolist.

On neljapäeva keskpäev Kuressaare Hariduse kooli väikses majas ehk Kingu õppehoones, kus teadmisi koguvad väikeklasside õpilased. Mööda pimedaid ja veidi väsinud interjööriga koridore jõuame väikesse klassiruumi, kus parajasti käimas 3. klassi eesti keele tund. Kohal on kolm õpilast – kaks tüdrukut, üks poiss, igaühel oma laud, ühel kõrval ka abiõpetaja. Klassi ees seisab energiline ja rõõmus noor õpetaja Brita Rand (28), laual lahti õpik ja töövihik ning peos marker, et tahvlil koos õpilastega ülesandeid lahendada. “Muuseumis olete käinud?” küsib Brita lastelt. Vastuseks kõlab kooris: “Ei!” “No ikka olete,” jätkab Brita vastusest hoolimata ning asub tahvlile vitriinkappi joonistama, et lastele selgeks teha, millega tegemist.

“Siin on tavaliselt sees mingi hinnaline asi,” selgitab ta. Tahvlile on kirjutatud veel hulk sõnu, mis äsja loetud muuseumiteemalisest tekstist välja nopitud ning vaja nüüd üheskoos töövihikuharjutuses lünkadesse panna. “Pask!” kostab äkki tagapingist. Brita ei lase end sellest häirida ja jätkab seletamist. Tagumises pingis istuv noormees on väsinud juba 30 minutit kestnud tunnist ega suuda enam keskenduda.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles