Kuressaare teatris saab tõeks “Unistus”

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
AEGADE SIDE: Tiit Palu ja Pille-Riin Purje aidatrepil, kus Pille-Riini emal Ester Purjel tuleb etenduses lausuda olulised sõnad.
AEGADE SIDE: Tiit Palu ja Pille-Riin Purje aidatrepil, kus Pille-Riini emal Ester Purjel tuleb etenduses lausuda olulised sõnad. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Neljapäeval esietendub Kuressaare teatris algupärane näitemäng “Unistus”, mis räägib loo teatrist endast ja inimestest lavamaagia mõjuväljas.

Teater on lavastust ette valmistanud juba rohkem kui kaks aastat. Oma aja on võtnud materjalide kogumine ja näidendi kirjutamine. Esimesed proovid näitlejatega tehti maikuus ja paariks nädalaks tuldi kokku ka suvel.

Näidendi autor ja lavastaja Tiit Palu ütles, et kuna kõik tegelased on päris inimesed ning olnud omal ajal Kuressaare teatri näitlejad, siis püüdis ta neile võimalikult lähedale saada ja taustu uurida. Lavastus saigi alguse ettepanekust kirjutada ja lavastada näidend, mis põhineb Ester Purje (Reinart) kirjapandud mälestustel oma noorusajast, Kuressaare teatrist ja selle näitlejatest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles