MAAILM Alkoholi kuritarvitamine on Briti parlamendis üsna tavapärane

Urmas Kiil
Copy
SKANDAAL: Kuvatõmmis BBC veebilehel läinud aasta juulis ilmunud artiklist, milles on öeldud, et toorist parlamendisaadiku volitused on peatatud. Mehele on esitatud süüdistus seksuaalses ahistamises, täpsemalt öeldes n-ö siivutus kobamises.
SKANDAAL: Kuvatõmmis BBC veebilehel läinud aasta juulis ilmunud artiklist, milles on öeldud, et toorist parlamendisaadiku volitused on peatatud. Mehele on esitatud süüdistus seksuaalses ahistamises, täpsemalt öeldes n-ö siivutus kobamises. Foto: Kuvatõmmis

Hiljaaegu levisid Eesti meedias uudislood, kuidas mõned riigikoguliikmed töö ajal Toompea kohvikus sedavõrd ohtralt kangemat kraami pruugivad, et seejärel istungitesaalis magusasse unne suiguvad. Paraku pole midagi uut siin päikese all – tundub, et Eestimaa rahvaesindajad on usinasti eeskuju võtnud oma Briti kolleegidest.

Oktoobri keskpaiku ilmus populaarses veebiväljaandes Politico.eu artikkel, milles mööndakse, et alkohol on juba kaua aega olnud Briti poliitilise kultuuri lahutamatu koostisosa. Viimastel aastatel olevat aga parlamendi ruumes aset leidnud üleliia palju vahejuhtumeid, kus osalisteks purjus rahvasaadikud. Uudislood neist juhtumitest on aga kibekähku jõudnud Londoni kõmulehtede esikülgedele.

Seepärast ongi alkoholitarbimise kultuur Westminsteris* sattunud parlamendisaadikute käitumise ja eetikaküsimustega tegeleva komisjoni terava kriitikatule alla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles