JUHTKIRI Väike Rohu tänav on Kuressaare tuiksoon

Saarte Hääl
Copy
Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Seoses arendajate plaanidega ehitada Rohu tänavale kaks neljakorruselist korterelamut tuli päevakorda Rohu tänava ohtlikkus.

Rohu tänavalt sõidavad igal tööpäeval läbi kolme suure kooli ja kahe lasteaia lapsevanemad ning töötajad. Lisaks Saare Kaluri ärihoonet külastavad kliendid ja seal töötavad inimesed. Mõlemal pool tee ääres pargivad autod ja sealt vahelt peavad kahes suunas veel läbi mahtuma sõitvad autod. Samal ajal, nii tööpäeva alguses kui ka lõpus, liiguvad seal väiksed lasteaialapsed nii Rohu lasteaiast kui Rootsi tänava ukraina laste lasteaiast, kes võivad vanemate tähelepanelikkusest hoolimata siiski teele joosta, ning õnnetus ei ole kaugel.

Olukorda teeks Rohu lastaia hoolekogu ettepanekul oluliselt paremaks tänava ühesuunaliseks muutmine ning parkimisruumi laiendamine kõnniteede arvelt, nagu on tehtud Rohu tänava lõigul, mis kulgeb edasi pärast Rootsi tänavaga ristumist, Saaremaa gümnaasiumi juures.

Uusi kortermaju kerkib Kuressaarde aina enam, mis on igati tervitatav, kuid parklaid mitte, mis süvendab ka parkimisprobleemi kesklinnas. Ka Rohu tänava kahe monstrummaja juurde, kuhu tuleb kokku 24 korterit, on plaanitud parkla vaid 16 autole. Ehk siis piltlikult öeldes saavad esimesed kiired 16 korteri ostjat ostuga kaasa ka parkimiskoha. Ülejäänud peavad parkima Rohu tänava äärde, kus juba praegu ei jätku parkimiskohti, või täna peamiselt ametikooli kasutuses olevasse avalikku parklasse Torni tänaval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles