Hüvasti, Kalle Tiits! Jätka oma võitlusi taevastel radadel

Saarte Hääl
Copy
Kalle Tiits (10. juuli 1955 – 8. november 2023)
Kalle Tiits (10. juuli 1955 – 8. november 2023) Foto: Kristjan Prii

Kalle lahkus nii ootamatult, et oleme siiani šokis. Oleme sügavas leinas. Üks meie parimaid vabadusvõitlejaid on lahkunud.

Kalle oli põline Saaremaa mees. Ta vanemad kasvatasid teda eestluse vaimus ja kui taastati Kaitseliit, astus ta 1992. aastal Kaitseliidu Saaremaa maleva liikmeks. Vene väed lahkusid 1994 ja selleks ajaks oli ta osalenud mitmetes aktsioonides meid okupeerinud armee tehnika ja vara ülevõtmisel. Asjade loogiline jätk oli, et pärast Saaremaa Vabadusvõitlejate Ühingu moodustamist astus ta selle ühingu liikmeks.

Nooremseersant Kalle Tiits oli pikalt Kaitseliidu valveteenistuses. Ta oli ääretult abivalmis kõigi Kaitseliidu allorganisatsioonide üritustel ja õppustel kaasa aidates. Kus oli tarvis, seal ta oma abikäe ulatas. Kui kedagi teist polnud, siis Kalle aitas alati välja – toimetas meditsiiniautoga, reisijatebussi või veoautoga. Osales pea kõigil õppustel. Ta aitas aastaid korraldada noorkotkaste, kodutütarde ja kristliku ühingu laagreid. Temaga tehtud kokkulepete peale võis alati kindel olla. Vabadusvõitlejana aitas ta aastaid otsida metsavendade lahingupaikasid.

Vabadusvõitlejad, Kaitseliit, naiskodukaitsjad, kodutütred ja noored kotkad on autasustanud Kalle Tiitsu oma organisatsiooni aukirjade ja aumärkidega: KLi Saaremaa maleva rinnamärk, Kaitseliidu Valgeristi III ja II klass, Kaitseliidu teenetemedali III, II ja I klass, Kaitseliidu eriklassi teeneterist mõõkadega, naiskodukaitse Liiliaristi hõberist, noorte kotkaste aitaja märk ja Ustava Sõpruse märk, kodutütarde tunnustusrist. 2019. aastal valiti ta aasta kaitseliitlaseks. Peale selle on ta pälvinud vabadusvõitlejate ja muude organisatsioonide teenetemärke.

Olgu muld sulle kerge ja jätka oma võitlust taevastel radadel!

Tunneme südamest kaasa Kalle perele ja tema lähedastele.

Kui sõbrad aeg saabub ja loojang on käes,

ei peta me meeli ei kurbus ei tusk.

Ei hooli me sellest, et otsa sai päev -

meie südameis päike ei kustu.

On lauluga minna nüüd aeg!

                                        (Peeter Ilus)

Jaen Teär,

Saaremaa Vabadusvõitlejate Ühing

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles