Sadamaait toob linnaruumi uue söögi- ja üritustepaiga

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
Nagu ajalooliste objektide renoveerimisel sageli juhtub, leiti ka läbi ajaloo peamiselt viljalao funktsiooni täitnud sadamaaida rekonstrueerimise käigus puitlaudise alt sajanditevanune originaalpõrand, mille käsitsi tahutud kive on plaanis tulevikus teatrisaalis eksponeerida.
Nagu ajalooliste objektide renoveerimisel sageli juhtub, leiti ka läbi ajaloo peamiselt viljalao funktsiooni täitnud sadamaaida rekonstrueerimise käigus puitlaudise alt sajanditevanune originaalpõrand, mille käsitsi tahutud kive on plaanis tulevikus teatrisaalis eksponeerida. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Mitu aastat kestnud renoveerimistööd Kuressaare ajaloolises sadamaaidas on lõpusirgel ja tuleval kevadel avavad hoones uksed black box-tüüpi mitmeotstarbeline teatrisaal ja uus söögikoht, millele majaomanik praegu operaatorit otsib.

Alo Ehasoo, keda paeluvad ajaloolised esemed ja hooned, ostis Kuressaare sadamaaida 2018. aastal. Põhjalikum uurimine kinnitas, et üksnes omal jõul kuluks hoone renoveerimisele ebamõistlikult kaua aega, mistõttu taotles arendaja toetust Euroopa Majanduspiirkonna ja Norra toetusprogrammist.

"Tänu toetusele saime valida tasemel teostusmeeskonna ja allhankijad, kes on suutnud kõikidest tähtaegadest kinni pidada ja stabiilset tempot hoida," sõnas Ehasoo. Ta lisas muiates, et vana hoone ümberehitamine on osutunud tõsiseks väljakutseks ja temast on tänaseks saanud kogenud restauraator.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles