SÜM Saaremaa meeskoori laulust kantud aasta

Tiit Aavik
, SÜM-i laulja aastast 1987
Copy

2023. aasta oli Saaremaa meeskoorile SÜM-ile üdini toimekas ja läbinisti laulust kantud aasta. Koorisiseselt oleme seda nimetanud isegi hullumeelseks aastaks.

Toimus rohkelt väga toredaid, tähtsaid, sügavalt hingeminevaid üritusi. Oli see meile ju eelkõige koori juubeliaasta, täitus 50 aastat järjepidevat tegevust. Selleks alustasime ettevalmistusi juba 2022. a. sügisel. Plaani sai võetud lisaks juubelikontserdile ka plaadi salvestus. Millal seda siis veel teha, kui mitte sellise väärika tähtpäeva puhul? Juba mitmed aastad ei olnud koor kaugemat reisi ette võtnud, seega seati eesmärgiks osaleda Hispaanias Calellas toimuval rahvusvahelisel koorifestivalil Canta Al Mar 2023.

Kuidas läks ja kuidas selle kõigega hakkama saime? Täna saame öelda – hästi läks, ära tegime! Aasta algas plaadi salvestussessioonidega. Oleme ääretult tänulikud Eesti parimale helirežissöörile Tanel Klesmentile. Kui algselt teadsime ja kartsime tema pedantsust ja järeleandmatust kvaliteedi osas, siis tegelikult kulges koostöö äärmiselt soojas ja meeldivas õhkkonnas. Plaat sai tehtud ja on jätkuvalt soovijaile saadaval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles