VIDEO "Kõik tänased tunnustuse saajad on jätnud meie kultuuriellu jälje!"

Saarte Hääl
Copy

Saare maakonna kultuuriaasta lõpetamisel kuulutati täna Hendrik Krummi nimelise kultuuripreemia laureaadiks Kuressaare Teatri loominguline juht Aarne Mägi ja Kultuurkapitali maakondliku preemia Kultuuripärl 2023 saajaks lõõtspillimängija Tõnu Eermann.

Aarne Mägi pälvis Hendrik Krummi nimelise kultuuripreemia Saaremaa teatri- ja kultuurielu rikastamise eest.

Esile tõsteti Mägi pühendunud tegevus Kuressaare Teatri lastelavastuste traditsiooni loomisel ja hoidmisel.

Saare maakonna 2023. aasta Kultuuripärli preemia saanud Tõnu Eermann on 20 aasta jooksul edendanud lõõtspillimängu ja juhtinud lõõtsamängijate seltsi. 2023. aastal korraldas Eermann Kuressaares üleriigilise lõõtspillimängijate kokkutuleku.

Eesti Kultuurkapitali Saaremaa ekspertgrupi aastapreemia pälvisid Saaremaa Meeskoor SÜM eduka kontserttegevuse eest, Krista Lember noorte laulu- ja tantsupeo „Püha on maa“ kureerimise eest ning Hiie Mook kogukondliku kultuurielu hoidmise eest.

Eerik Haameri nimelise kunstiauhinna sai 2023. aastal skulptor Elo Liiv, kelle mitmekülgset ja eksperimentaalset loomingut iseloomustavad silmapaistev väljendusviis, jätkusuutlikkus ning maailma parandav ja valgustav mõõde.

Eerik Haameri auhinnaga tunnustatakse kunstnike silmapaistvaid saavutusi ning seda eriti merega seotud saarelise eluviisi, kodumaalt lahkunute käekäigu ning üldinimlike eksistentsiaalsete teemade ja väärtuste kajastamisel.

Saare maakonna 2023. aasta parimaks maaraamatukoguhoidjaks kuulutati Anu Kaljuste Muhust Hellamaa raamatukogust. Kaljuste on ka Eesti Raamatukoguhoidjate Ühingu 2023. aasta maaraamatukoguhoidja üle-eestilise auhinna nominent.

Raamatukoguhoidjatest pälvisid tänu ka Saare maakonna keskraamatukogu vanemraamatukoguhoidja Merike Soon, kes on Eesti Raamatukoguhoidjate Ühingu auhinna „Aasta lasteraamatukoguhoidja 2023“ nominent, ja infosüsteemi haldur Liisi Ansper, kes on auhinna „Parim noor raamatukoguhoidja 2023“ nominent.

Saaremaa abivallavanema Koit Voojärve sõnul on Saare maakonnas palju kultuuriinimesi ja kollektiive, kes ei taotle oma tegevusega kiitust ega tunnustust.

„Nad teevad südamega oma tööd ja naudivad valitud viisil vaba aega ning see toob endaga kaasa märkamise nii kohalikus kogukonnas kui ka väljaspool Saaremaad,“ ütles Voojärv.

„Kõik tänased tunnustuse saajad on jätnud meie kultuuriellu jälje ja on saarlaste jaoks inspireerivad eeskujud,“ lisas Koit Voojärv.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles