VELJO KUIVJÕGI Olümpiavõitja tänav Kuressaarde?

Veljo Kuivjõgi
Copy
Veljo Kuivjõgi.
Veljo Kuivjõgi. Foto: Saarte Hääl

"Millenniumiaastal oli tollase Kuressaare linnavalitsuse nimekomisjonil soov anda ühele Kuressaare tänavale Erki Noole nimi. Tookord sellest asja ei saanud, pealegi keelab seadus elavate isikute nimede kasutamist. Nüüd esitas MTÜ Saarlasest Olümpiavõitja Voldemar Väli Mälestuse Jäädvustamise Fond Saaremaa vallavalitsusele taotluse panna ühele Kuressaare tänavale Voldemar Väli nimi," kirjutab MTÜ juhatuse liige Veljo Kuivjõgi.

Saaremaa vallavolikogu kultuuri- ja spordikomisjon on ettepanekut arutanud ja selle heaks kiitnud. Abivallavanem Koit Voojärv pakkus välja, et me ei pea mingit uut tänavat Kuressaares ootama, Voldemar Väli nimi sobib ühesuunalisele tänavale, mis viib Vallimaa tänavalt spordikeskuse juurde ja suundub Hariduse tänavale. Pealegi tahab MTÜ järgmisel aastal avada spordikeskuse ees meie olümpiavõitja elusuuruses pronksskulptuuri.

Kuressaare spordikeskus on paarkümmend aastat tagasi valminud ja praegu on selle aadress Vallimaa 16A. Kuna sellel tänavalõigul rohkem hooneid ei ole, võib spordikeskus saada tulevikus uueks aadressiks Voldemar Väli 1. Ehk tekib Hariduse kooli õpilastel, kui nad lähevad spordikeskusesse liikumisõpetuse tundi, tänavasilti nähes küsimus, kes see Väli selline oli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles