Koolitaja Leonora Kraus 80

Aare Laine
Copy
LEONORA KRAUS: “Koolitaja roll on andnud mulle palju energiat. Ma saan inimestega suhelda, neile teadmisi jagada. See on imeline töö.”
LEONORA KRAUS: “Koolitaja roll on andnud mulle palju energiat. Ma saan inimestega suhelda, neile teadmisi jagada. See on imeline töö.” Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Täna saab 80-aastaseks Valgamaal sündinud ja kasvanud, aastaid Tallinnas vastutavatel ametikohtadel töötanud ja siinmail aastakümneid Saaremaa õppekeskuse töid-tegemisi juhtinud Leonora Kraus.

Kuressaares asutas Leonora Kraus esimese koolitusega tegeleva eraettevõtte Select. Sellele järgnes arenduskeskus Arco. 1992. aastal sai tuule tiibadesse Saaremaa õppekeskus, mille juhataja ta aastakümneid oli. Alles kolm aastat tagasi otsustas tunnustatud koolitaja pensionipõlve pidama hakata.

Saaremaal töötamise aastaid peab juubilar enda jaoks kuldajaks. Leonora juhtimisel on Saaremaa õppekeskus osalenud rahvusvahelistes projektides. Koostööpartneriteks on olnud koolitusasutused Itaaliast, Hispaaniast, Saksamaalt ja Inglismaalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles