TOIT Maks – soodne ja täidab kõhtu kah

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
LEEGITSEV RUMM: Maksapraadimise lõppakordina turgutab Juss Lindmäe panni törtsu tumeda rummiga, mis pärast alkoholi ärapõletamist roale täiendava maitsenüansi annab.
LEEGITSEV RUMM: Maksapraadimise lõppakordina turgutab Juss Lindmäe panni törtsu tumeda rummiga, mis pärast alkoholi ärapõletamist roale täiendava maitsenüansi annab. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Kui öelda sõna “maks”, siis praegusel ajal seostub see esimese hooga küll riiklike koormistega, aga köögis tähendab see hoopiski toorainet, mis oma soodsa hinna juures pakub oskuslikul käsitlemisel ka meeldivaid maitseelamusi.

Esimese hooga seostuvad maksaga kindlasti maksapasteet ja maksakaste. Tegelikult saab maksast teha väga erinevaid roogi supist piruka ja sufleeni. Saare KEK-i Kenas Köögis toidukoolitusi tegev Juss Lindmäe ütleb, et tema hindab ennekõike praetud maksa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles