LUUBI ALL Erilisi lapsi tuleb kohelda eriliselt

Marili Kesküla
, Saarte Hääle reporter
Copy
OLULINE ON KA KESKKOND: Mullu aprillis tõi Hariduse kooli Kingu õppehoones erivajadustega laste õpet koordineeriv eripedagoog Maris Rattasepp välja, et Kingu õppehoone on ilus küll väljast kuid seest vajab maja hädasti remonti.
OLULINE ON KA KESKKOND: Mullu aprillis tõi Hariduse kooli Kingu õppehoones erivajadustega laste õpet koordineeriv eripedagoog Maris Rattasepp välja, et Kingu õppehoone on ilus küll väljast kuid seest vajab maja hädasti remonti. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Haridusliku erivajadusega laste arv Saaremaal kasvab igal aastal. Kui 2018. aastal oli tuge vajavate laste arv 170, siis nüüdseks on see kerkinud üle 300.

“HEV tähendab haridusliku erivajadusega last, kel on õpiraskus, psüühika- või käitumishäire, mõni meele- või kõnepuue, mille tõttu ta vajab õppimisel rohkem tuge,” ütleb eripedagoog Maris Rattasepp, kes koordineerib hariduslike erivajadustega õpilaste õpet Kuressaare Hariduse kooli Kingu õppehoones.

Kuid HEV-laps võib tähendada ka üliandekat õpilast, kelle võimed on üle klassi keskmise. Ka tema vajab eraldi märkamist ja tähelepanu. Rattasepa sõnul jõuab kool andeka lapsega tegeleda vaid aineolümpiaadi ettevalmistuse raames, kuid tegelikult peaks andekale lapsele andma ka tunnis tema tasemele vastavaid ülesandeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles