TOIT Kufifänn kokkamas ehk Sellist toitu, mida kufiga teha ei saa, pole olemas

Marili Kesküla
, Saarte Hääle reporter
Copy
KÖÖGIVILI EI PEA TINGIMATA PODIKS HAUDUMA. Värskelt toitumisnõustaja diplomi tasku saanud Merit Trei valmistab kuumaõhufritüüris tihti köögivilju, mis jäävad seal krõmpsud, värvilised ja imemaitsvad.
KÖÖGIVILI EI PEA TINGIMATA PODIKS HAUDUMA. Värskelt toitumisnõustaja diplomi tasku saanud Merit Trei valmistab kuumaõhufritüüris tihti köögivilju, mis jäävad seal krõmpsud, värvilised ja imemaitsvad. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Kuumaõhufritüür ehk kufi on paari viimase aastaga inimeste kodudes ja südametes oma koha leidnud. Palju kasutatakse moodsat masinat toidu soojendamiseks, kuid tõelised fännid teevad selles imemaitsvaid roogasid päris nullist.

"Enne kui mõni uus vidin satub minu kööki, peab ta end ikka väga ära tõestama," ütleb sel korral koos Saarte Häälega kokkav kufifänn Merit Trei. Kuumaõhufritüüri pakkus Meritile kõigepealt kodutehnikakauplust pidav abikaasa Kalvi kohe, kui see poelettidele jõudis, kuid tõsine huvi masina vastu tekkis Meritil alles siis, kui sõbranna oli endale selle soetanud.

"Tema tegi selles esialgu toitu vaid soojaks, aga pärast saime aru, et sellega saab kõiki asju teha," räägib Merit, kes nüüd ise kõigile kufit soovitab ja end tõeliseks kufifänniks peab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles