Hanno Kull võitis üleriigilise muusikaolümpiaadi

Copy
Hanno Kull
Hanno Kull Foto: Saaremaa Gümnaasium

15.–16. märtsil Eesti muusika- ja teatriakadeemias toimunud XII muusikaolümpiaadi üleriigiline voor oli saarlastele edukas.

Põhikooliastmes esindasid Saare maakonda Kuressaare Hariduse kooli õpilased Annabel Ansel (juh Riina Laanes, Kairit Sepp) ja Liisbet Kurvits (juh Riina Laanes), gümnaasiumiastmes Saaremaa gümnaasiumi õpilased Hanno Kull (juh Laine Lehto) ja Meribel Vahstein (juh Laine Lehto, Lolita Äär).

Kõiki kolme osalenud neidu tunnustati pronksdiplomiga, olümpiaadi peavõidu gümnaasiumiastmes tõi kodusaarele Hanno Kull.

Lisaks kulddiplomile ja I kohale pälvis Hanno tunnustuse parima eestikeelse laulu esituse eest. Urmas Alenderi "Kui mind enam ei ole" kõlas tema esituses ka olümpiaadi pidulikul lõppkontserdil ja autasustamisel EMTA suures saalis.

Gümnaasiumiastme hindamiskomisjonilt sai Hanno kõrge professionaalse muusikalise potentsiaaliga osaleja eripreemia ning EMTA-lt kutse alustada sisseastumiskatseteta õpinguid muusikapedagoogika või muusikakultuuri erialal.

Hanno esindab esimese saarlasena Eestit aprilli keskel Küprosel toimuval rahvusvahelisel muusikaolümpiaadil.

Eesti muusikaõpetajate liit on korraldanud muusikaolümpiaade koostöös haridus- ja teadusministeeriumi ning Eesti muusika- ja teatriakadeemiaga alates 2002. aastast. Olümpiaadid on toimunud iga kahe aasta järel ja kahes voorus – piirkondlik ja üleriigiline.

Horvaatia, Küpros, Leedu, Läti, Poola, Sloveenia, Soome, Slovakkia ja Tšehhi viisid 2012. aastal oma riigis läbi esimesed muusikaolümpiaadid, sama aasta aprillis toimus Tallinnas ka I rahvusvaheline muusikaolümpiaad, kus lisaks Eestile osales viis riiki.

Saaremaa õpilaste auhinnalised kohad seni toimunud üleriigilistel muusikaolümpiaadidel aastatel 2002–2022:

2002 põhikool: Kerli Saar, Muhu põhikool, juh Leena Peegel – II koht;

2004 põhikool: Kaisa Ling, Orissaare gümnaasium, juh Anne Kann – I koht, parim kirjalik töö ja laulu esitus;

2008 gümnaasium: Kaia Oidekivi, Kuressaare gümnaasium, juh Mai Rand – III koht;

2010 põhikool: Kristina Liiv, Kuressaare gümnaasium, juh Veikko Lehto – II koht ja kulddiplom;

2010 gümnaasium: Britta Virves, Saaremaa ühisgümnaasium, juh Mari Ausmees – III koht ja kulddiplom, eripreemia omaloomingu ja essee eest;

2012 põhikool: Eva Aarnis, Saaremaa ühisgümnaasium, juh Riina Laanes – VI koht ja kulddiplom.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles