Ilmar Raag kandideerib Euroopa Parlamenti

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
Ilmar Raag
Ilmar Raag Foto: Konstantin Sednev

Parempoolsete volikogu esimees Ilmar Raag kandideerib Euroopa Parlamenti, et tegeleda Euroopa piiridel küdeva migratsioonikriisiga.

“Siin kohtuvad kaks vastandlikku vajadust. Euroopal on sisserändajaid vaja, näiteks Eesti tehnoloogiasektor vajab aastas umbes 2500 kõrgeltharitud välistalenti. Teisalt ei saa jätkuda olukord, kus eelmisel aastal saabus meie piiridele rohkem kui tuhat irregulaarset migranti päevas. Te ütlete, et rangust ja avatust ei ole võimalik ühildada. Mina ütlen, et meil ei ole teist teed,” selgitas Raag.

Parempoolsed peavad äärmiselt oluliseks, et Euroopa välispiirid oleksid turvatud ja tugevad. Euroopa peab julgelt tõkestama migrante üle Vahemere smuugeldavate kurjategijate tegevust, olema valmis selleks tööd tegema ka väljaspool Euroopat. “Eesti peab Euroopa piiririigina olema valmis tõrjuma ida suunast tulevat ränderünnet. Samuti peame suutma oma – vajadusel ka radikaalset – tegevust Euroopa partneritele selgitada. Muuseas, Ukraina kiirem võit oma piirides, oleks ka rände seisukohalt parim lahendus. Kehtestagem see Euroopale parim lahendus Ukrainas ilma viivituseta,” märkis Raag.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles