Olümpiavõitja skulptuuri modell on tiitlivõistluste medalimees

Veljo Kuivjõgi
Copy
VÕITJA POOSIS HELARY MÄGISALU Voldemar Väli elusuuruses pronksskulptuuri võib nimetada võitja poosiks, maadleja parema käe on nähtamatu kohtunik tõstnud võidu märgiks üles ja väsimusest on vasak käsi lohakalt puusas.
VÕITJA POOSIS HELARY MÄGISALU Voldemar Väli elusuuruses pronksskulptuuri võib nimetada võitja poosiks, maadleja parema käe on nähtamatu kohtunik tõstnud võidu märgiks üles ja väsimusest on vasak käsi lohakalt puusas. Foto: Jüri Vlassov

Kuna Saaremaal pole 25-aastast tasemel kergema kaalu maadlejat, valiti olümpiavõitja Voldemar Väli skulptuuri modelliks 10 aastat Eesti koondisse kuulunud Vändra maadleja Helary Mägisalu.

2018. aastal sai ta Euroopa meistrivõistluste hõbemedali ja aasta varem, 2017, juunioride pronksmedali Euroopa meistrivõistlustelt.

"Meil praegu tasemel maadlejat pole, noored poisid veel arenevad ja ega maadleja skulptuuri modelliks ei sobi atleetvõimleja lihastega mees. Need on erinevad alad," selgitas Saaremaa ainus kreeka-rooma maadluse treener Tiit Uspenski. Tema käe all harjutavad Orissaare ja Leisi poisid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles