Eesti väikseim festival toob 10. juubeliks Liivi lahele flamenko

Saarte Hääl
Copy
RuhnuRahu sotsiaalmeedia
RuhnuRahu sotsiaalmeedia Foto: Erakogu

Eesti väikseim kultuurifestival RuhnuRahu tähistab tänavu 10. aastapäeva. 23-25 augustil toimuval RuhnuRahul näeb esimest korda ajaloos keset Liivi lahte professionaalset flamenkoetendust - Ingrid Elsa Mugu ja Hispaania Sevilla linna muusikute lavastust „Soledad“, mis kandideeris ka tänavusele Eesti teatri aastaauhinnale.

Juubeliaasta programmi tähtedeks on lisaks „Soledadile“ Kadri Vooranna & Mihkel Mälgandi jazz, South of Savoy R’n-B, Mick ja Angeelia Pedaja akustiline kava, Sofia Joonsi rannarootsi pärimusmuusika, Andres Rootsi bluusiplahvatus, Kaspar Jancise aasta filmiauhinnale nomineeritud animafilm „Antipolis“, Ruhnu muusika audiovisuaalkogumiku esitlus, Tantsiv mets jm.

RuhnuRahule mahub parimal juhul sadakond külalist, sest saarele sõitva liinilaeva kohad on piiratud. Mitmel aastal on tormi tõttu kohale jõudnud vaid kolmandik külalistest. Väiksusele vaatamata on festivali kava ambitsioonikas, tuues paradiisisaarele Eesti parimad palad filmist, teatrist, muusikast, kunstist ja muust (vt varasemaid esinejaid all). RuhnuRahu festivalipasse on nii vähe, et juba mitu aastat on neid jagunud ainult meie toetajatele Hooandjas, kus mai alguseni saab festivali aidata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles