Muinsuskaitse ja laguväärtused Mis seal ikka nii väga kaitsta on?

Tõnu Veldre
Copy
MUINSUSKAITSJA JA VOLINIK: Liis Koppel ja Saaremaa volikogu linnakodaniku komisjoni juhtiv Urve Tiidus aprilli keskel vana Kuressaare leivakombinaadi varemetes. Komisjon leidis, et räämas ja lagunenud hooned ei ilmesta mitte mingil moel vanalinna pilti, vaid mõjuvad vastupidiselt. Heal meelel nähtaks sinna kerkimas korralikku korterelamut.
MUINSUSKAITSJA JA VOLINIK: Liis Koppel ja Saaremaa volikogu linnakodaniku komisjoni juhtiv Urve Tiidus aprilli keskel vana Kuressaare leivakombinaadi varemetes. Komisjon leidis, et räämas ja lagunenud hooned ei ilmesta mitte mingil moel vanalinna pilti, vaid mõjuvad vastupidiselt. Heal meelel nähtaks sinna kerkimas korralikku korterelamut. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Viimaste kuude jooksul oleme Saarte Hääles teravalt luubi alla võtnud Saaremaa muinsuskaitsealuste hoonete teema. Teeme siinkohal vahekokkuvõtte.

SADAMAAIT Kuressaares Veski tänaval läbib mitmeaastast kapitaalset uuenduskuuri, mille rahastamisel pani õla alla Norra maksumaksja. 1663. aastal ehitatud sadamaaidast saab pärast kordategemist pidude ja ürituste korraldamise paik.
SADAMAAIT Kuressaares Veski tänaval läbib mitmeaastast kapitaalset uuenduskuuri, mille rahastamisel pani õla alla Norra maksumaksja. 1663. aastal ehitatud sadamaaidast saab pärast kordategemist pidude ja ürituste korraldamise paik. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Kuressaare kesklinna “kaunistava” vana leivakombinaadi kolossi asemele võinuks juba ammu kerkida ilus äri- ja eluhoone. Omanikel on tahe ja raha, kuid puudu on muinsuskaitse luba. Ja nii juba kolm aastat!

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles