KEVADTORM Kohusetundlike saare sõdurite taga on toetavad tööandjad

Marili Kesküla
, Saarte Hääle reporter
Copy
KOPTER JA TRAKTOR: Kas palk jookseb edasi, kui traktoristil on vaja õppekogunemisele minna ja õhusõidukiga saabuvate dessantsõdurite rünnakut tõrjuda?
KOPTER JA TRAKTOR: Kas palk jookseb edasi, kui traktoristil on vaja õppekogunemisele minna ja õhusõidukiga saabuvate dessantsõdurite rünnakut tõrjuda? Foto: Kadri Paomees / Kaitseliit

Kuna sel korral oli suurõppus Kevadtorm suures mahus just Saaremaal, osales siitkandist lisaks kohalikele kaitseliitlastele mitusada reservväelast. Kuidas kohalikud tööandjad, eriti tootmisettevõtted sel ajal toime tulid?

“Kevadtorm on omamoodi õppus ka tööandjaile. Kui ikka tootmisest läheb kümmekond meest korraga ära, mismoodi seda masinavärki töös hoitakse ja tellimused õigeks ajaks valmis saadakse? Kas üldse peab laskma oma töötaja õppusele? Mis saab tema palganumbrist, kui teda nädal aega tööl ei ole?” pöördus Saarte Hääle poole Katrin*, kelle lähikonnas õppus erinevaid küsimusi tekitas.

Veidi puudutas leht teemat ka õppuse alguses, sõdurite kogunemisel tehtud usutluses ning kohaletulnud meeste sõnul olid tööandjad väga mõistvad.

Tagasi üles