OHUALA! Vallavalitsus leidis kortermajade golfiväljakule mittelubamiseks hea põhjenduse

230 UUT KORTERIT. Sellel plaanil on näha kaks arendust, all ehk lõunasuunal Transcomi viie kortermaja planeeringu esksiis ja ülal Saare Golfi kavatsused rajada golfiväljaku äärde 92 uut korterit. Vallavalitsus nii palju ei luba.
230 UUT KORTERIT. Sellel plaanil on näha kaks arendust, all ehk lõunasuunal Transcomi viie kortermaja planeeringu esksiis ja ülal Saare Golfi kavatsused rajada golfiväljaku äärde 92 uut korterit. Vallavalitsus nii palju ei luba. Foto: Saarte Hääl / Saaremaa vallavalitsus

Saaremaa golfiväljaku omanik Peter Hunt soovib Merikotka tänava piirkonda ehitada hotelli ja korterelamuid, kuid vallavalitsus lubaks ainult hotelli.

"Tagamaks golfikeskuse jätkusuutlikkust, on vajalik tegevust toetada muu äritegevusega ja näeme, et alale on mõistlik püstitada täiendavaid elamuühikuid," märkis Hunt vallale kuu aega tagasi saadetud kirjas.

Varem oli vallavalitsus mõista andnud, et kortermaju ei lubata, aga hotelli vastu pole midagi. Saare Golf ei saa ilma loata Merikotka 10 ja 35 kinnistul arendust teha, kuna maa kuulub vallale ja firma kasutab seda hoonestusõiguse lepingu alusel.

Tagasi üles