JANE HIIBUS Enesevigastamise ja suitsiidimõtted on tuttavad ka saare noortele

Copy
Saaremaa toetava hariduse keskuse psühholoog Jane Hiibus.
Saaremaa toetava hariduse keskuse psühholoog Jane Hiibus. Foto: Erakogu

"Kas vaimse tervise mured on Saare maakonna laste ja noorte seas tegelikult probleem või me pigem võimendame seda? Mina oma töös puutun iga päev kokku olukordadega, kus noor inimene on jõudnud sellisesse seisu, et tema toimetulek on langenud piirini, kus ta ei saa enam iseseisvalt hakkama, ei näe milleski mõtet, elusiht ja elamise soov on kadunud," ütles Saaremaa toetava hariduse keskuse psühholoog Jane Hiibus keskuse korraldatud seminaril "Laste tervisesse panustamine kui investeering tulevikku".

Laste ja noorte vaimsest tervisest räägitakse väga palju. Vahest pöörame sellele teemale liigselt tähelepanu, võimendades ja forsseerides murekohti? Olen kuulnud arvamusi, et kui sel teemal kogu aeg räägitakse, kippuvat noored end ise diagnoosima ja samastuma suunamudijatega, kes oma probleemidele valgust heidavad.

Jätan igaühele hindamiseks, kas meie noorte vaimne tervis on murekoht, aga mina oma tööst lähtuvalt leian, et kuna noored on meie elanikkonna kõige haavatavam osa, peame nende vaimsesse tervisesse suhtuma täie tõsidusega. Nende vaimse tervise muredega on vaja tegeleda ja teha seda aegsasti.

Märksõnad

Tagasi üles