Liikluskindlustuse juhtumite veebikaardil saab uurida koduümbruse liiklusõnnetusi

Copy
Liiklusõnnetus Püha-Masa teel.
Liiklusõnnetus Püha-Masa teel. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Eesti Liikluskindlustuse Fond (LKF) uuendas liikluskindlustuse juhtumite veebikaarti, mille abil saab otsida liiklusõnnetusi asukoha, aja ja situatsiooni järgi ning alla laadida juhtumite andmeid.

LKF-i kahjuennetuse juhi Ülli Reimetsa sõnul saavad kõik huvilised uurida veebikaardil liiklusolukorda oma koduümbruses või muus huvipakkuvas piirkonnas.

„See aitab näiteks lapsevanematel aru saada, kus on ohtlikud teelõigud lapse kooliteel. Ka teede haldajad ja uuringute koostajad kasutavad teavet liiklusohutusalaste tegevuste planeerimiseks ja riskide hindamiseks,“ ütles Reimets. „Juhtumite asukoha, situatsiooni tüübi, õnnetuse aja ning kahju suuruse järgi saab analüüsida õnnetuste võimalikke põhjusi ja raskusastest. Tänu sellele saab kiiremini reageerida, kui mõnes kohas hakkab õnnetusi sagedamini toimuma,“ selgitas Reimets.

Uus liikluskindlustuse juhtumite veebikaart https://kaart.lkf.ee/ töötab nii arvutis kui mobiilis. Andmeid on võimalik csv failina alla laadida.

Inges kindlustuse sõidukikindlustuse tootejuhi Kristjan Sinikase sõnul võtavad kindlustusseltsid liiklusõnnetuste piirkondi arvesse liikluskindlustuse hinna kujundamisel. „Kui sõidukit kasutatakse peamiselt Tallinnas ja Harjumaal, kus toimuvad pooled Eesti liikluskindlustuse juhtumitest ja õnnetusse sattumise risk on suurem, siis on ka liikluskindlustuse makse natuke kõrgem kui näiteks autoomanikul Hiiumaal. Lisaks piirkonnale mõjutavad liikluskindlustuse hinna kujunemist veel mitmed teised parameetrid nagu autoomaniku põhjustatud varasemad kahjud, vanus, sõiduki tüüp, mootori võimsus ja muu,“ ütles Kristjan Sinikas.

Veebikaardi liikluskindlustuse kindlustusjuhtumite andmed pärinevad Eesti liikluskindlustuse registrist ja kahjusummad on ümardatud. Andmed ei sisalda vabatahtliku sõidukikindlustuse ehk kasko juhtumeid. Liikluskindlustuse registri andmed täienevad pidevalt, seega ei pruugi erineva ajahetke väljavõtted kattuda. Veebikaardi andmed uuenevad igaöiselt.

Märksõnad

Tagasi üles