Tõmbekeskus Tallinn

Copy
TALLINNA ÜLIKOOLI võeti sel suvel vastu 26 Saaremaa Gümnaasiumi vilistlast.
TALLINNA ÜLIKOOLI võeti sel suvel vastu 26 Saaremaa Gümnaasiumi vilistlast. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Saaremaa gümnaasiumi võib õigusega nimetada Tallinna tehnikaülikooli ja Tallinna ülikooli taimelavaks. Kuulub ju siinne riigigümnaasium mõlemasse ülikooli vastuvõetud noorte arvu poolest Eesti gümnaasiumide TOP10-sse. Tallinna ülikooli kohta käivas edetabelis asub Saaremaa gümnaasium koguni kõrgel neljandal kohal.

Eks see anna tunnistust meie noorte tublidusest ja Saaremaal pakutava hariduse kvaliteedist.

Ehkki muist noori valib edasiõppimiseks Tartu ülikooli, maaülikooli või mõne muu teises Eesti otsas asuva õppeasutuse, on see pealinna läinutega võrreldes väike osa.

Peamine põhjus, miks enamik saarlasi pealinna kasuks otsustan, on see, et Tallinn asub tunduvalt lähemal kui Tartu. Ning ühistranspordiühendus saarte ja pealinna vahel on tunduvalt tihedam: vähemalt viis bussi päevas, enamikel päevadel kaks korda ka lennuk.

Kuressaarest Tartusse ja Tartust Kuressaarde väljub buss kaks korda päevas neljal päeval nädalas, ülejäänud päevadel aga vaid korra. Kunagise lennuühenduse taastamisest Kuressaare ja Tartu vahel võime aga lähiaastail vaid unistada.

Kindlasti ajendab noori Tallinna kasuks otsustama ka see, et suurt osa neist erialadest, mida õpetatakse Tartu ülikoolis, saab õppida ka Tallinnas.

Tagasi üles