MAAILM Apteekrid hoiatavad võltsitud Ozempicu plahvatusliku leviku eest

Copy
TULEB OLLA TÄHELEPANELIK! Maailma Terviseorganisatsioon hoiatab, et paljudes riikides on turule ilmunud rasvumist vähendava ravimi Ozempic võltsingud. Põhjuseks 
on, et ravimi nõudlus ületab jõukamates riikides selle pakkumise, mistõttu on tekkinud defitsiit. Seepärast tulekski ravimit osta mitte mustalt turult, vaid tegevusluba omavatest apteekidest.
TULEB OLLA TÄHELEPANELIK! Maailma Terviseorganisatsioon hoiatab, et paljudes riikides on turule ilmunud rasvumist vähendava ravimi Ozempic võltsingud. Põhjuseks on, et ravimi nõudlus ületab jõukamates riikides selle pakkumise, mistõttu on tekkinud defitsiit. Seepärast tulekski ravimit osta mitte mustalt turult, vaid tegevusluba omavatest apteekidest. Foto: Wikipedia

Farmatseudid hoiatavad, et Briti saartel ja mujal Euroopas on hakanud massiliselt levima populaarse kaalulangetusvahendi Ozempicu võltsitud variandid.

Viimastel aastatel on pea kõigis euroliidu riikides järsult kasvanud nende ravimite populaarsus, mis aitavad kaalu langetada. Põhjuseks on Euroopa Liidu kodanike kiire rasvumine ja ülekaalulisus.

Üks sääraseid ravimeid on Ozempic, mis algselt oli mõeldud diabeedi ravimiseks. Kuna see vähendab aga ka söögiisu, mis omakorda võimaldab kaalus alla võtta, on paljudes riikides tekkinud Ozempicu defitsiit.

Tagasi üles