Saada vihje

TOIT Kuivatatud õunad – ammu unustatud ja taasleitud näks

Copy
OLULINE ON AEGLANE KUIVAMINE. Annes Meister perekonna õunakuivatamise atribuutikat tutvustamas-oluline on, et kuivatusrestid ei oleks pliidile liiga lähedal, muidu kõrbevad õunad ära.
OLULINE ON AEGLANE KUIVAMINE. Annes Meister perekonna õunakuivatamise atribuutikat tutvustamas-oluline on, et kuivatusrestid ei oleks pliidile liiga lähedal, muidu kõrbevad õunad ära. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl/ Elu24 kollaaž

Mullusuine hea õunasaak ootab kasutamist veel nii mõneski keldris. Et head kraami mitte raisku lasta, on viimane aeg õunad ära kuivatada, olgu siis tervislikuks näksiks või maitsva magustoidu valmistamiseks.

“Kuivatatud õun on väga populaarseks läinud! Esimesel aastal, kui kohalikus sotsiaalmeediagrupis neid natuke müüki panime, oli telefon kohe punane,” räägivad mõne aasta oma Leisi kodus õunte kuivatamisega tegelenud ja oma piskut toodangut ka teistega jaganud Anne, Arne ja Annes Meister. Nüüd õpetavad nad meilegi, kuidas õige õunte kuivatamine käib.

Artikli foto
Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl
Tagasi üles