JUHTKIRI: Väärikas kool, vajalik kool

Saarte Hääl
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: unsplash.com

Seda, et lühendi KTG taga peitub nimi Kuressaare täiskasvanute gümnaasium, teavad Saaremaal juba väga paljud inimesed. Eeskätt muidugi need, kes selles koolis õppinud on. Õpetajatest muidugi rääkimata. Ning nende hulk, kes sellest koolist gümnaasiumitunnistusega lahkuvad, täieneb igal aastal.

Vanust on sel koolil juba muljet avaldavad seitsekümmend aastat. Väärikas iga, mis annab tunnistust sellest, et sellist kooli on meile väga vaja. Kel haridustee mingil põhjusel katkenud, sel on jätkamine “õhtukoolis” vaat et ainus võimalus gümnaasiumitunnistus saada. 

Kaugeltki iga inimene ei suuda verinoorena aduda hariduse tähtsust. Ega mõista, kui suur roll on omandatud haridusel selles, kui lai on tema jaoks erialade valik kutsekoolis või töökohtade valik tööturul.

On neid, kes on jõudnud elus kaugele ka keskhariduseta, ent aastaid hiljem on nad siiski koolipinki naasnud. Sest midagi on nagu puudu jäänud. Ja pealegi – kuidas saaks nõuda oma lastelt järjekindlust ja alustatu lõpuni viimist, kui ise pole seda suutnud?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles