Kaunispe Kaubi talu Piret teab, mille järgi koduküla nime sai

Aare Laine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Saarte Hääl

“See on imeilus koht, justkui sõidaks välismaale. Ja mis mulle meeldib – kui sinna lähed, siis seal ka oled. Tead, et võtad enne end kõigest muust vabaks ja sul pole enam muud valikut. Üks suvi pidasin näiteks kitse, võtsin ta laenuks, aga loomapidajat minust esialgu ei saa. Siis ma olen veel kunstnik ka. Mulle meeldib inimesi maalida, aga ainult oma tuttavaid.”

Sellisena tõi üleriigilise lehe Postimees lisa Arter (6.III 2010) lugejate ette näitlejanna Piret Kalda hinnangu Kaunispe külale Sõrves, kuhu tallinlastest abielupaar Priit Künnapas ja Piret Kalda on endale kauni kodu rajanud.


Ja meie ei tea sellest midagi, mõtlesin Arterit lugedes. Samas tärkas idee – anname Sõrve uusasukatest teada ka Saarte Hääle lugejaile.



Kodutööd tehes selgus, et pealinnas ettevõtlusega tegelenud Priit Künnapas on jala Sõrve säärel tugevasti maha saanud, kasvatades lihaveiseid ning hooldades niimoodi rannikualasid ja alvareid. Teatri- ja filminäitleja Piret Kalda pole aga Tallinna Linnateatrile, kus ta pärast lavakunstikateedri lõpetamist 1988. aastal tööle asus, truudust murdnud.



Muide, Pireti elukaaslane Priit Künnapas sai samast kõrgkoolist näitlejadiplomi kaks aastat varem, aga tööst lavalaudadel loobus. Ärivaistuga noormees leidis meelepärase rakenduse ettevõtluses.

Edasi loe laupäevasest Saarte Häälest.


Telli leht siit
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles