Millised on tipp-poliitikute hobid?

Urmas Kiil
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Korvpallur Kim Jong-un, hobustearmastaja Vladimir Putin ja saksofonist Bill Clinton – olla tipp-poliitik on tegelikult midagi enamat kui vaid täita riigipea ülesandeid ja püüda rahvale igati meeldida. Suvepuhkuste ajal tegi Saksa veebiväljaanne WirtschaftsWoche Heute põgusa kokkuvõtte maailma poliitikute lemmikharrastustest. Loetelus on poliitikamaailma nii praegusi kui ka minevikus tegutsenud kuulsusi. Alljärgnevalt väike loetelu mõnede maailma praeguste või minevikus tegutsenud poliitikute lemmikharrastustest.

1. Vladimir Putinile meeldib ratsasõit.

Meie idanaabri pealik naudib suisa haiglaslikult, kui teda fotografeeritakse ja filmitakse nö tõelise mehe rollis. Näiteks kui ta läheb jahile või kavatseb sukelduda meresügavustesse. Muide, ühte säärast stseeni võis teleuudistest ka sel nädalal kaeda – Kremli peremees sukeldus batüskaafis Läänemere põhja, et uurida enam kui poolteistsada aastat tagasi uppunud laevavrakki. Varem on aga maailma ajakirjanduses ilmunud rohkesti fotosid, kus Putinit jäädvustatakse tegelemas oma lemmikharrastuse, s.o ratsasõiduga. Reeglina meeldib talle poseerida soojal aastaajal ja ilmtingimata palja ülakehaga. Miks just selline eelistus? Eks ikka põhjusel, et masside ees terve ja tugev välja näha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles