Kõikvõimas Vladimir Putin likvideerib vanu probleeme

Urmas Kiil
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Mihhail Hodorkovski vabastamine ei ole žest, mis kinnitaks Putini nõrkust. Vastupidi, Kremli peremees on praegu tugevam kui kunagi varem. Nii arvab vähemalt suur osa Saksamaa ajakirjandusest.

Vaid päev pärast Venemaa presidendi aastalõpu pressikonverentsil tehtud ootamatut avaldust, et Mihhail Hodorkovskile antakse armu, täitis Vladimir Putin oma lubaduse: Jukose endine omanik ja juht lasti vabadusse. Ligi 10 aastat vanglas veetnud Hodorkovski toimetati kähku Peterburi, kust tal lubati sõita Saksamaale.

Umbes samal ajal anti amnestia ka punkansambli Pussy Riot ja Greenpeace’i laeva Arctic Sun meeskonna liikmetele. Telekanali Deutsche Welle poliitikavaatleja Ingo Mannteufel on seisukohal, et säärase käitumisega võttis Vladimir Putin ühe hoobiga argumendid käest neilt, kes on viimastel aastatel tema rajatud ühiskondlikku süsteemi kritiseerinud.

Edasi loe laupäevasest Saarte Häälest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles