Kompetentsikeskuse juhid: hing on vaja veel sisse puhuda!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Autor: Irina Mägi
Autor: Irina Mägi Foto: Saarte Hääl

Läinud nädalal avatud väikelaevaehituse kompetentsikeskuse juhataja Anni Hartikainen* ja tema asendaja Jaanis Prii leiavad, et kui riigis väikelaevu ehitatakse, siis peab seal üks selline keskus kindlasti olema. Muidu sõltud täielikult teistest.

Kaua tehtud kaunikene – väikelaevaehituse kompetentsikeskus – on viimaks avatud. Millised emotsioonid valdavad või reedesel avamisel valdasid?

Anni Hartikainen (A. H.): Reedel oli üks suur "sagimine"…

Jaanis Prii (J. P.): Eks ta üks vaheetapp on. Nagu Anne (TTÜ Kuressaare kolledži direktor Anne Keerberg – toim) avamisel mainis, projekti osas algas suurem aktsioon juba 2009. aastal. Vähemalt viis aastat on olnud suur ettevalmistus, kuni nüüd avamiseni jõudsime. Tööd on veel päris palju teha, see on selge.

A. H.: Ma reedel vaatasin, et see kõik on ikka täiesti võimas asi! Tegelikult on see ju vaid keha, mõned kondid on veel puudu ja hing on ka vaja sisse puhuda.

Kuidas kogu protsess kulgenud on?

J. P.: Planeeringuvaidlusi ei ole meil õnneks olnud, aga kui me projektitaotluse tegime, oli meil asukohaks võetud Rootsi tn 7. Isegi maja projekt oli meil valmis. Ja siis tuli kõik uuesti ümber projekteerida ning saada suure ringiga kokkulepe, et see Tallinna tänava kinnistu üldse meie kasutusse antaks.

A. H.: Mingil hetkel hakkasime tõesti otsast peale, sest olime ju Rootsi tn kinnistu järgi saanud projektile heakskiidu ja siis tuli asukoha vahetus.

J. P.: Eks see muutis natuke ka eelarvet. Ehitus läks veidi kallimaks, kui olime planeerinud.

A. H.: Aga see, et bassein sai nii pikk (60 meetrit – toim), oli ilmselgelt ikkagi õige otsus.

J. P.: Kindlasti. Üks asi on basseini pikkus, aga teine see, et ilmselt oleks olnud tõeline õudus seda basseini Rootsi tänaval teise maja alla ehitada. Seal oleks bassein pidanud minema otsaga ühe olemasoleva maja keldrisse välja. Ehituseksperdid ütlesid kohe, et odavam on uus maja ehitada, kui end teise maja alla kaevata (muigab).

Loe edasi tänasest Saarte Häälest.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles