Mandrikad said koslepi

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
SAARLANE PÜÜGIHOOS: Karmo Keerd oma saagiga. 
ERAKOGU
SAARLANE PÜÜGIHOOS: Karmo Keerd oma saagiga. ERAKOGU Foto: Saarte Hääl

Saarlaste ja mandrimeeste 18. korda toimunud kalapüügivõistluse võitsid seekord saarlased. 23 paadis olnud 53 osalejaga võistlusel saadi kätte 155 rohkem kui kilost haugi kogukaaluga 246 kilo. Teist samapalju jäi alla võistlusel nõutud kaalunormi. Saarlased püüdsid 82 ja mandrimehed 73 arvesse läinud haugi. Seega võit saarlastele ja üldseis on nüüd 11 : 7 saarlaste kasuks.

Enamik kalu lasti merre tagasi, kaldale toodi 10–15 kala. Enim tõi saaki kaldale Kristjan Siimpoeg, kes naasis 10 kalaga. Suurim püütud kala oli võistluse korraldaja Aivar Sõrme sõnul üllatavalt väike. Kui tavaliselt on rekordkala üle 5 kilo, siis nüüd püüdis Jaanus Tamkivi edukaimana 3,6-kilose haugi.

Sõrme sõnul oli ilm kalapüügi jaoks täiesti vastunäidustatud. Lõõskav päike sobis paremini Mändjala randa kui kalavetele. Värskelt kudenud kala võttis Sõrme sõnul üsna apaatselt.

Märksõnad

Tagasi üles