PERSOON: Karoliine Kask: 120 protsenti puhast energiat

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
RAHUSTAV: Karoliinele on kunst maast madalast olnud võimalus puhata ja rahu leida.
RAHUSTAV: Karoliinele on kunst maast madalast olnud võimalus puhata ja rahu leida. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Koolitatud kunstiterapeut Karoliine Kask naudib neid hetki, kui näeb inimesi, kes loovad ning sellest rõõmu ja vabanemist tunnevad.

Tallinna Ülikooli kunstide instituudis kunstiteraapiat õppinud Karoliine on joonistanud ja maalinud juba kooliajast peale. Kuid alles tänavu veebruaris sai Kuressaares näha tema esimest isikunäitust. Näituse avamisel jagas ta ka oma teadmisi kunstiteraapiast ja viis läbi grupitöö, mille käigus loodi ühine kunstiteos.

Koolitatud küll, kuid kunstiterapeudina Karoliine praegu erialast tööd siiski ei tee. "Sain ühel hetkel aru, et minu jaoks on loomine ja maalimine olulisem, aga ma ei välista, et kunagi ka teraapiamaailma suundun," rääkis ta näituse avamisel. Nii tegelebki noor naine praegu oma teoste loomisega igapäevatöö kõrvalt Tallinnas restoranis Ülo, millel kunstiga erilist pistmist ei ole. "Aga see annab elule hoopis teistsuguse maitsenüansi. Kui kunsti loomine viib omas mullis lendlema, siis restoranitöö toob mind tagasi maa peale. Selline kombinatsioon on loonud omamoodi tasakaalu," nendib ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles