TOIT: Haug - loll, aga maitsev

SELLINE ON HAUG: Rait Hioväin näitab kala, mida kohe rookima asub.

FOTO: Maanus Masing / Saarte Hääl

Ehkki sotsiaalmeedia kipub havipüügihooajal purakapiltidest kubisema, ei teatagi alati, mida nende kättesaadud purakatega peale hakata. Paljud püüavad lihtsalt püüdmise pärast, sportlikust huvist.

Tellijale

Ometi on haug igati tänuväärt kala, millest saab valmistada palju suupäraseid roogi. Rait Hioväin on tõsiuskne hobikalamees. Oma 33 eluaastast on ta kalavetel veetnud arvestatava osa. Seda enam, et Parilas asuvast vanematekodust on läbi rapiku Mullutu suurlahele murda suhteliselt lihtne ja lühike maa. Iseasi, et kui kenasti näkkama kukub, on pisut rohkem tegemist, et kalasaagiga sama teed koju tagasi tulla. Minemata Rait aga üldjuhul ei jäta.

"Ükskord olin isaga kalal, siis väike punn tuli otsa, lasin ta lahti, aga tema ujus paadi alt läbi ja isale konksu otsa."

RAIT HIOVÄIN

Tagasi üles