Der Spiegel: Gérard Depardieu õpetab venelasi tervislikult toituma

Urmas Kiil
Copy

Gérard Depardieu ostab Venemaa supermarketist viina. Letile on pandud neli pudelit. Kassiir lööb arve välja, Depardieu jälgib tähelepanelikult iga tema liigutust, just nagu oleks midagi valesti. Tal on seljas must nahkjope, mille krae on üles tõstetud, kirjeldab Saksa nädalakiri üht värvikat pisidetaili prantsuse filmitähe praegusest argielust.

Lugu illustreeriv pilt on tehtud möödunud aasta talvel Novosibirskis. See ei ole stseen filmist, vaid episood Depardieu igapäevaelust. Samas möönab ajakirja korrespondent Timofey Neshitov, et seda pilti vaadates meenub tahtmatult “Mammut” – üks paljudest suurepärastest filmidest Depardieu osalusega.

“Mammutis” kehastab Gérard Depardieu pensionile siirdunud endist tapamaja töötajat, kes on mõnevõrra lihtsameelne ega tule seetõttu toime kaasaja linnade kiire elurütmiga. Näiteks ei taipa ta supermarketis sisestada ostukärusse münti, et see hoidlast kätte saada. Selle asemel püüab ta käru lukustusest lahti tirida toore jõuga. Seejärel tekitab aga suurt segadust parklas, mõlkides seal oma autoga teisi sõidukeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles