JUHTKIRI: Uut poodi oodates

Saarte Hääl
Copy
Orissaare uue kaupluse peasissepääs
Orissaare uue kaupluse peasissepääs Foto: HANNES KOPPEL / ASUM ARHITEKTID / COOP

Aeg läheb ja maailm meie ümber muutub, meie ise samuti. See on paratamatu ja loomulik. 

Maal ei muutu inimeste elukeskkond siiski nii kiiresti kui linnas. Ning suuremad asuladki võivad välja näha üsna samasugused kui aastaid ja aastakümneid tagasi. Kuni keegi leiab, et aeg muutusteks on küps. Sest nõukaaegsed ehitised, mille üle toona oli põhjust uhkust tunda, näivad ühel hetkel nii ajast ja arust, et vajadus selles osas midagi ette võtta tundub lausa möödapääsmatu. Selge see – olid ju aastakümneid tagasi hoopis teised standardid ja ootused kui tänapäeval.  

Kui nõukaajal ehitatud Orissaare kaupluse üle võis toona uhkust tunda, siis praegu enam ammugi mitte. Pealegi seisab osa ajale jalgu jäänud hoonest kasutuseta. 

Paraku ei käi suur ehitustöö sama kiiresti kui sõrmenips. Need, kes seni harjunud Orissaare poodi külastama, peavad sel ajal, kui uut kauplust ehitatakse, võtma ette aeganõudvamaid ostureise Saiklasse, Tornimäele või hoopis Muhu saarele Liiva Konsumisse.  

Ootaja aeg on pikk – kes seda ei teaks. Ehk aga lohutab Orissaare ja selle ümbruskonna elanikke teadmine, et ootamine end kindlasti ära tasub. Uus pood on ikkagi uus pood. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles