Vald: maaraamatukogude tööjõuvajaduse otsustab keskraamatukogu

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
Raamatud. Foto on illustreeriv.
Raamatud. Foto on illustreeriv. Foto: unsplash.com

Kihelkonna osavallakogu sooviga suurendada kohaliku raamatukogutöötaja koormust seniselt poolelt kohalt täiskohani peab Saaremaa vallavalitsuse teatel tegelema maakonna keskraamatukogu.

Vallavalitsuse kultuuri- ja spordiosakonna juhataja Aarne Põlluäär märkis, et osakond kinnitab hallatava asutuse eelarve, kuid ei sekku tema töökorraldusse. 

"Kui keskraamatukogu poolt tuleb ettepanek, et eelarvet on vaja suurendada poole töökoha ulatuses, siis tuleb seda kaaluda ja lõpliku otsuse eelarve osas teeb mitte osakond, vaid volikogu vallavalitsuse ettepanekul," selgitas ta. 

Saare maakonna keskraamatukogu direktor Anu Vahter ütles Saarte Häälele, et temani ei ole sellel teemal osavallakogust mingit infot siiani tulnud, nii nagu ka kaebusi, et Kihelkonna raamatukogu lahtiolekuajad ei rahulda lugejaid. 

"Info jõudis minuni ajalehe vahendusel. Kuid kohalike inimeste soove tuleb kindlasti arvestada ja kui osavalla poolt tuleb meile põhjendatud otsus, siis saab keskraamatukogu selle alusel teha ettepaneku vallavalitsusele koosseisu suurendamiseks ja vastavalt ka eelarve suurendamiseks," lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles