Vikil seatakse suvetükiks August Mälgu küladraama

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
August Mälk
August Mälk Foto: SH

Kuressaare teatri järgmise aasta suvelavastus mängitakse maha Mihkli talumuuseumis, kus rahva ette tuuakse dramatiseering August Mälgu romaanist "Õitsev meri".

Näitemängu kirjutab ja lavastab Madis Kalmet, aluseks on nii romaan ise kui ka Andres Särevi dramatiseering, mille tõi 1988. aastal lavale Rakvere teater. Ka etenduse paiga valis välja lavastaja, kellega vaadati Saaremaal üle päris mitmeid võimalikke mängukohti, kaasa arvatud Mälgu enda sünnikodu.

Kuressaare teatri loomejuht Aarne Mägi ütles, et seekordse suvelavastuse valikul ei peetud otseselt silmas asjaolu, et järgmisel aastal on August Mälgu 120. sünniaastapäev. "Mälku oleme tahtnud teha juba ammu, seda enam, et tema teoseid on Eestis üldse häbematult vähe lavale toodud. Aga teda on ka raske teatritükiks teha," tõdes ta.

"Õitsev meri" on teatri koostööprojekt Saaremaa muuseumi ja kohaliku kogukonnaga. Lavastuses on kuus-seitse keskset tegelast, keda kehastavad teatri enda noored näitlejad, lisaks on osatäitjatena tükis kaasalöömiseks esialgse nõusoleku andnud Arvi Mägi, Elar Vahter, Loviise Kapper ja Grete Jürgenson. 

Kui aeg on nii kaugel, et kohapeal hakatakse proove tegema, siis talumuuseumi ei suleta. Osasaamine prooviprotsessist võib Mägi sõnul külastajate jaoks kujuneda isegi omamoodi lisaatraktsiooniks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles