Saaremaa kunstiklubi otsib püsivat kodu

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
Maalipintslid.
Maalipintslid. Foto: unsplash.com

Nelikümmend kaks aastat tegutsenud Saaremaa kunstiklubi on tõsisemalt ette võtnud endale püsiva asupaiga leidmise ja loodab selles vallavalitsuse abile.

Aare Martinson
Aare Martinson Foto: SH

Viimaseid nädalaid on klubi kasutuses poepind Ferrumi kaubamaja teisel korrusel. Aga see on samasugune ajutine asi nagu kõik varasemadki. "Päris oma ruumi pole meil kunagi olnud. Sellist, kuhu võiksime oma asjad jätta, koos käia, koolitusi teha. See küsimus kerkib ikka ja jälle," sõnas klubi president Aare Martinson. Ta lisas, et klubi liikmeskond kasvab ja inimeste tahtmised suurenevad, mistõttu on oma kodu leidmine muutunud kaunis pakiliseks.

Martinsoni sõnul on klubi liikmetel ruumide osas ka mõningaid mõtteid, kuid neid ta avalikkusega esialgu täpsemalt jagada ei soovinud. "Mõned on ka vallale kuuluvad pinnad, aga päris iga ruum meile ei sobi ka, kuna vaja on piisavalt valgust," lausus ta, viidates, et klubi käsutuses võiks olla pinnad, kus saaks lisaks seltsielu korraldamisele ka maalimisega tegeleda ja ei peaks alati molberteid kokku panema. 

Saaremaa vallavalitsusele esitatud tegevustoetuse taotluses on kunstiklubi suurima kuluartiklina välja toonud ruumide rendi, milleks planeeritakse 2000 eurot. Vallalt soovib klubi järgmise aasta tegevustoetuseks 5200 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles