JUHTKIRI Elupäästmise nimel

Saarte Hääl
Copy
PPA kopter.
PPA kopter. Foto: Marianne Loorents

Kopterimürin Kuressaare kohal tekitab kohalikes samasuguse tunde nagu pääste-, kiirabi- või politseiauto sireen – aimduse, et midagi on juhtunud ja keegi vajab abi. 

Sellest nädalast on kiire abi andmine hulga lihtsam: Kuressaare haigla kopteriplats sai lõpuks valmis. Enam ei pea kopterisalga piloot tegema otsust, kas pehmele ja ebatasasele pinnale maandumine on ikka piisavalt ohutu. Nüüd on maandumine turvaline. 

2008. aastal ütles toonane haiglajuht Viktor Sarapuu, et unistab haigla kopteriplatsist. Sellest ajast saadik on palju vett merre voolanud. Tallinna vahet on tehtud tuhatkond kopterilendu ning tänu nendele reisidele päästetud väga paljude inimeste elu.  

Võib olla raske selgitada millegi vajalikkust, kui seda endal pole vaja läinud. Väärikas eas Enn Rettau teab aga, millest räägib: 1999. aastal kutsuti temalegi terviserikke tõttu Tallinnast kopter järele. Usutavasti ei kahtle täna enam keegi, et kopteriplatsi oli ja on Põduste jõe äärde vaja. Meil kõigil võib seda kord tarvis minna. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles