KOMMENTAAR Otsime turvalisi lahendusi

, Saaremaa abivallavanem
Copy
Saaremaa vallavalitsuse rahandusteenistuse juhataja Marili Niits.
Saaremaa vallavalitsuse rahandusteenistuse juhataja Marili Niits. Foto: Kristiina Maripuu

Hooldekodudesse täiendavate töötajate suunamine on seotud eriolukorraga, kuna hooldekodude töötajate haigestumise puhul on oluline, et hoolealused oleksid hoitud. Oleme äärmiselt tähelepanelikud ja teadvustame riske ning püüame neid maksimaalselt maandada, nii et oleks tagatud hooldekodu elanike ja töötajate tervis.

Kui kriis süveneb, peab vallavalitsus leidma viisi, kuidas sotsiaalteenuseid meie klientidele igapäevaselt tagada. Hallatavates asutustes on väga palju erinevate tööülesannetega personali. Koristajad, köögipersonal jne ei saa oma tööülesannetega kodukontoris jätkata, seetõttu on juba kaugtöö tegemise vorm inimestel erinev ega saa kasutada terminit "võrdne kohtlemine". 

Siin nägi vallavalitsus abikäte võimalust puhuks, kui hooldekodud ja teised sotsiaalvaldkonna asutused ei suuda olemasoleva personaliga tööd jätkata. Näeme siin ka võimalust tagada inimeste rakendatus kogukonnale keerulises olukorras ja et nad saaksid kriisi lahendamisse panustada.

Kirja saates tugines vallavalitsus oma seaduslikule kohustusele tagada hoolekandeteenuste toimimine.

Praeguses eriolukorras on meie jaoks kõige tähtsam, et oluliste teenuste osutamine, sh eakate üldhooldusteenus, jätkuks ning püüame leida selleks koostöös eri osapooltega võimalikke häid ja turvalisi lahendusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles