Haigla töötajad saavad tööle naasta alles pärast negatiivset kordustesti

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
Kaitseväe välihaigla Kuressaares
Kaitseväe välihaigla Kuressaares Foto: Siim Metsmaa / Saarte Hääl

Kuressaare haigla on nakkuse saanud personali töölenaasmisel oma algset seisukohta muutunud ja seab eelduseks negatiivse PCR-testi.

Kui alguses järgiti riigi seisukohta, mille järgi tuli haigestunul kaks nädalat viibida koduses karantiinis ja kui tal ei esinenud kaks ööpäeva sümptomeid, siis võis inimene tööle naasta. „Aga arvestades nakkuse levikut haiglas, siis tahame enne tööleasumist näha negatiivset PCR-testi. Seni tehtud testid näitavad, et kahe nädala järel on test ikka veel positiivne, mis tähendab, et inimesed peavad veel kaks nädalat kodus olema. Seejärel tehakse uus PCR-test,“ rääkis Kuressaare haigla ravijuht Edward Laane täna sotsiaalmeedia otselülituse ajal küsimustele vastates. 

Laane sõnul on koroonaepideemia jooksul positiivseks osutunud 81 haigla töötajat. Läinud nädalal hospitaliseeriti neist kohapeal neli, üks saadeti Tallinnasse, kes hetkel paraneb. Kuressaare haiglas ravil viibiva kahe töötaja seisund on hea. Laane kinnitas, et haigla jälgib pidevalt ka neid haigestunud töötajaid, kes viibivad kodus.

Kuressaare haiglal on haigestunud töötajatele praegu asendajad olemas, kusjuures mandrilt on meil abis 70 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles