JUHTKIRI Üllatusmees

Saarte Hääl
Copy
Valla majandus- ja haldusosakonna juhataja Mikk Tuisk
Valla majandus- ja haldusosakonna juhataja Mikk Tuisk Foto: Maanus Masing/Saarte Hääl

Sotsiaaldemokraadid suutsid eile üllatada isegi kõige kogenumaid poliitikahuvilisi. Vallavanema kandidaadiks esitatud Mikk Tuisk on küll tuntud nimi, kuid vallavanema rollis poleks ehk osanud keegi teda näha. 

Sotside valik on nende endi jaoks turvaline. Esiteks pole nende pink ülemäära pikk. Teiseks ei ole aega hakata uuele vallavanemale kohaliku omavalitsuse toimimise alustugesid selgitama. Võttes ükskõik kelle praegusesse vallavalitsusse või volikokku kuuluvatest endistest omavalitsusjuhtidest – neil oleks küljes mineviku taak. Mikk Tuisk on aga puhas leht.

Mikk Tuisu esitamist on jõutud juba nimetada “hea ametniku tapmiseks”. Võimalik. Seda näitab aeg. Ette on heidetud seda, et Tuisul pole poliitilist kogemust. Vallavanemateks ja linnapeadeks on aga tõustud veelgi ettearvamatutest kohtadest ning nii mõnigi neist vallajuhtidest on edukalt välja vedanud. 

Mikk Tuisk ise on paar aastat tagasi rääkinud, et gümnaasiumi viimases klassis küsiti abiturientidelt, kes neist Saaremaale tagasi tuleb. Tõusis kaks kätt. Üks käetõstnuist saarele ei naasnud. Teine tõstetud käsi oli Tuisu oma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles