JUHTKIRI Loeb sissekirjutus! (1)

Saarte Hääl
Copy
Edward Laane.
Edward Laane. Foto: Saarte Hääl

Kuressaare linna teenetemärk on väärikas autasu ning SA Kuressaare Haigla juhatuse liige Märt Kõlli kahtlemata väärikas mees sellist märki kandma. Samas esitati aumärgi saajaks ka haigla ravijuht Edward Laane. On ju mõlemad mehed eriolukorras juhtinud Kuressaare haiglat ja koroonavastast võitlust tandemina.

Kahjuks lähtusid vallavalitsuse ametnikud teenetemärgi nominentide üle otsustamisel jäigalt bürokraatlikust seisukohast, et Edward Laanel puudub "sissekirjutus". Olgugi et päriselt elab ja töötab ta Kuressaares. Kui ametnikud said mööda vaadata nõudest, et valik tuleb teha 1. märtsiks esitatud kandidaatide hulgast, siis miks pidi nii jäigalt kinni hoidma sissekirjutuse omast? Pealegi: teenetemärke võib välja anda ju kaks.

Vallavanem Madis Kallase sõnul tunnustatakse teenetemärgiga inimesi, kelle panus Kuressaares on aastate, kui mitte aastakümnete pikkune. Märt Kõlli on oma ametis töötanud neli aastat ja viis kuud ehk pisut üle kahe aasta kauem kui Edward Laane.  

Tunnustuse saamist reguleeriv määrus ei tohiks olla kivisse raiutud. Praegune eriolukord on ilmekas näide sellest, kuidas otsused sünnivad kiiresti ja konkreetsest situatsioonist lähtudes. Ning sageli on need hoopis erinevad sellest, mis varasemast mustvalgel kirjas. 

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles