INTERVJUU Ooperilaulja Ain Anger: üks halb asi muudab midagi heaks

Erki Berends
Copy
IGAL JUHUL KOJU TAGASI: "Kodu ja juured on mul Eestis ja siit mind välja juurida ei saa, isegi kui tahaks," ütleb Ain Anger.
IGAL JUHUL KOJU TAGASI: "Kodu ja juured on mul Eestis ja siit mind välja juurida ei saa, isegi kui tahaks," ütleb Ain Anger. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Kihelkonnalt pärit ooperilaulja Ain Anger (49) pälvis esimese eestlasena Austrias ja Saksamaal ooperilauljatele antava kõrgeima tunnustuse, kammerlaulja tiitli. Tänavu suvel avanes Viinis elavale mehele harukordne võimalus jaanipäeva kodusaarel pidada. Mis mõtteid Anger Saaremaaga seoses mõlgutab, rääkis ta Kadi raadio saates "Ulgusaarlased".

Kas see varem olnuks üldse võimalik, et sa tähistad juunis sünnipäeva Tallinnas ja saad jaanid kodusaarel olla?

Tegelikult on nii, et suvi ja juuni on mul tavaliselt absoluutselt tööd täis. Seda on harva, et saan jaanipäeval olla Saaremaal või Eestis. Praegu oleksin ette valmistamas ooperifestivali, aga teadupärast on kõik kinni. Üks halb asi muudab midagi heaks. Sest kui mul vähegi võimalik on, siis esimene koht, kuhu puhkama minna, ei ole mitte kusagil lõunamere ääres, vaid Saaremaal. Kena koht, sellist mujal pole. Häälele teeb see head, sest vahel on vaja sellist rahu ja puhkust. Hääl läheb ainult paremaks!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles