Ivar Kaasiku näitus tõi raekoja kunstisõpru täis

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
DETAILNE KÄSITÖÖ: Ivar Kaasik nimetab oma maale maagiliseks realismiks. Fotodena mõjuvad pildid on siiski kõik õlivärvidega lõuendile maalitud puhas käsitöö.
DETAILNE KÄSITÖÖ: Ivar Kaasik nimetab oma maale maagiliseks realismiks. Fotodena mõjuvad pildid on siiski kõik õlivärvidega lõuendile maalitud puhas käsitöö. Foto: Merit Lehtsalu/Saarte Hääl

Eile Kuressaare raekojas avatud Ivar Kaasiku maalinäitus portreteerib saare naist kogu tema salapäras ja mõistatuslikkuses.

Meri, taevas, avarus. Ja naised. Juba aastaid Berliinis resideeruv saarlasest kunstnik Ivar Kaasik laob oma fotorealistlikele maalidele, mida ta ise küll nimetab maagiliseks realismiks, mitmeid erinevaid mõttekihte, mida iga vaataja võib mõista isemoodi. On tunne, et midagi kusagil nagu juhtub, aga mis täpselt, sellest aru ei saa.

"See ongi olnud mu eesmärk - anda maalile mingi tähendus, kuid samas jätta ta natuke arusaamatuks," selgitas kunstnik eile õhtupoolikul näituse avamisele kogunenud poolesajale kunstisõbrale. "See ongi selle näituse põhiline ülesanne – jätta kõik otsad lahtiseks."

Näituse kaks osa on küll erinevad, kuid moodustavad kokku ühe terviku. Tumedates toonides, tööga seotud maalid kujutavad minevikku, helgemates ja rõõmsamates toonides pool aga tulevikku. Kokku moodustavad nad aga praeguse hetke, oleviku, kus on olemas kõik naiste juurde kuuluv – mehed, lapsed, majad, autod.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles