Saarlasest ehtekunstniku tööd Tallinna A-galeriis

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
METALL JA SPIRAAL: Georg Arnoldi esimese näituse taieseid inspireerisid Archimedes ja vinüülplaadid.
METALL JA SPIRAAL: Georg Arnoldi esimese näituse taieseid inspireerisid Archimedes ja vinüülplaadid. Foto: JÜRI PÕLD

5. augustil avati Tallinnas A-galerii akendel noorte ehetekunstnike näitus, kus Claudia Lepiku, Maarja Niinemägi ja Katrin Kosenkraniuse kõrval on eksponeeritud ka saarlase Georg Arnoldi teos EP.

Noorte kunstnike tööde liikumapanevaks jõuks on materjal ning selle võimalused. Arnoldilt on väljas viiest plaadist koosnev EP (Extended Play). Iga plaadi pinda on salvestunud üks lugu, mis on käsitlus ornamendist Archimedese spiraali alusel. Motiiv pärineb vinüülplaatidelt.

Abivahenditena on teoste loomisel kasutatud plasmalõikurit ja treipinki, materjalina terast. Taiesed valmisid 2019. aasta sügisel Eesti kunstiakadeemia töökojas, kus Arnold tegutses resideeruva kunstnikuna. Autor ütles, et igale plaadile pressitud lugu oleks võimalik grammofoniga tegelikult ka kuulata, kui teoste pealispind eemaldada. Lugusid ta siiski ei avalda ja soovitab igaühel need teoseid vaadates ise välja mõelda.

Praegu oma kodulinnas Kuressaares ateljeevõimalusi otsiv Arnold lõpetas möödunud aastal Eesti kunstiakadeemia sepakunsti eriala ja täiendas end tänavu kevadel Rootsis HDK-Valand Steneby koolis metallikunsti kursusel. A-galerii näitus on tal pärast kunstiakadeemia lõpetamist esimene. Töid saab seal näha kuni 29. augustini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles